Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Αν δεν σας αρέσει, ότι ακούτε, επιλέξτε άλλο σταθμό, "κλικάροντας", στο όνομα του σταθμού, της επιλογής σας, στη σχετική λίστα, που υπάρχει, σε κάθε κοινοποίηση. Καλή ακρόαση! Το Blog, είναι προσωπικό και αποτελεί, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, με σκοπό, αποκλειστικά, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη, για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ο λόγος, που όλα, τα άρθρα, αντιγράφονται, επικολλούνται εδώ στο Blog και μετά κοινοποιούνται στο Facebook, είναι, διότι τα πρωινά σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, το Facebook είναι μπλοκαρισμένο, από το "Σύζευξις"! Η επίσημη δικαιολογία, είναι για να μη "ζορίζεται" το σύστημα... Θαρρείς και όλοι τα πρωινά, δε δουλεύουμε και είμαστε, συνεχώς στο Facebook!!! Ο κώδικας του blog, είναι φτιαγμένος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπλοκάρει, τίποτε, με το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" και να λειτουργούν όλα, όπως πρέπει. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα... Καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Χοιρινό πρασάτο στην κατσαρόλα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!


Υλικά συνταγής

Ενάμιση κιλό πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

Μερικά κλωναράκια κομμένο σέλινο

αλάτι

πιπέρι

Ενάμιση κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κύβο μυρωδικών κρεμμύδι και μαιντανό

1 λεμόνι

-  1 αυγό

Θέλετε να μαγειρέψετε κρεατάκι χοιρινό αλλά έχετε βαρεθεί τα ψητά και τα κλασικά; Να μια πολύ εύκολη συνταγή για πρασάτο χοιρινό στην κατσαρόλα που θα γλείφουν όλοι το πιάτο τους!

Πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μας μέχρι να ροδίσει καλά.

Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και τον κύβο και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει στο ζωμό του. Αν δεν έχουμε κύβο, απλά τρίβουμε 1 κρεμμυδάκι και μαζί με λίγο μαιντανό το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, δηλαδή σε μία ώρα, προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί με το κρέας για μισή ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω, δοκιμάστε το!).

Όταν το κρέας και το πράσο έχουν γίνει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Στίβουμε ένα λεμόνι και βάζουμε το χυμό σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το ωμό αυγό.

Παίρνουμε μία-μία κουταλιά από το ζουμί της κατσαρόλας και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας καλά. Προσοχή: Δεν το κάνουμε γρήγορα για να μην αρπάξει το αυγό και μας κάνει ίνες.

Συνεχίζουμε έτσι βάζοντας 5-6 κουταλιές ζουμί στο αυγολέμονο, μέχρι να πάρει χρώμα.

Όταν το αυγολέμονο είναι έτοιμο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε καλά για να διαχυθεί το αυγολέμονο παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη με το πρασάτο χοιρινό!

http://www.supersyntages.gr/sintagi/hoirino-prasato-stin-katsarola-na-gleifeis-ta-dahtyla-soy