-->
((( 001. Ξυλαγανή FM 104.5 - Θράκη - Κομοτηνή )))
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται, για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, η οποία, με σεβασμό, προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής, σκοπό έχει, αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη (καθώς και εμού του ιδίου), για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις!

Χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα verde

nosokomeio_0278

Συστατικά

  • 2 κιλά χοιρινό σιδηρόδρομο
  • 100 γρ. πετιμέζι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, για άλειμμα

Για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι, κομμένο στα 4
  • 1 μικρό ματσάκι θυμάρι
  • 2 κ.σ. πράσινο πιπέρι ή σετσουάν, σε κόκκους
  • 420 γρ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 λίτρα νερό

Για τη σάλτσα verde

  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη, καλά ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. πράσινο πιπέρι ή σετσουάν, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε 2 ώρες μέχρι να κρυώσει λίγο η μαρινάδα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα σιγοβράζουμε και αυτά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα ρηχό και πλατύ μπολ και αδειάζουμε το μισό ζωμό πάνω τους, μέχρι να τα σκεπάσει.
  • Κλείνουμε το μπολ, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 8 ώρες (ή μία νύχτα), μέχρι να μαριναριστεί το κρέας καλά.
  • Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου στους 220°C (αν υπάρχει η δυνατότητα), διαφορετικά απλώς ετοιμάζουμε τη θράκα.
  • Λαδώνουμε καλά τα παϊδάκια με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

Για τη σάλτσα και το σερβίρισμα

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Περιχύνουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα verde και το πετιμέζι και σερβίρουμε.

  • ΠΗΓΗ: https://akispetretzikis.com