-->
((( 001. Ξυλαγανή FM 104.5 - Θράκη - Κομοτηνή )))
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται, για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, η οποία, με σεβασμό, προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής, σκοπό έχει, αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη (καθώς και εμού του ιδίου), για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις!

Μύδια κοκκινιστά

nosokomeio_0278

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 300 γρ. πατάτες baby
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 50 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 30 γρ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
  • 700 γρ. μύδια φρέσκα


Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
    • Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
    • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τις πατάτες σε wedges (κυδωνάτες). Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
    • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το μπούκοβο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα κολοκύθια, οι πατάτες και να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας.
    • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τη ρίγανη και τα μύδια. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ.
    • Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Προσοχή, τα μύδια που δεν ανοίξουν τα πετάμε.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
  • ΠΗΓΗ: https://akispetretzikis.com