-->
((( 001. Ξυλαγανή FM 104.5 - Θράκη - Κομοτηνή )))
Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Πρόκειται, για μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, η οποία, με σεβασμό, προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής, σκοπό έχει, αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη (καθώς και εμού του ιδίου), για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά... και πολλά άλλα, γενικού ενδιαφέροντος. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις!

Πώς να φτιάξεις γλυκό κουταλιού κεράσι

nosokomeio_0278

Το γλυκό κεράσι είναι ο βασιλιάς των γλυκών του κουταλιού και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε.

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα

χυμός από ένα λεμόνι

1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

2 κιλά κεράσια

2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης.

Τα αφήνουμε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και την αρμπαρόριζα.

Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δεν το ξαφρίζουμε, απλά ανακατεύουμε. Ο αφρός θα «πέσει» σε λίγο.

Από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο μετράμε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι.

Όταν κρυώσει γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια.

ΠΗΓΗ: www.thrakitoday.com